Εισαγωγή Προϊόντα Υπηρεσίες Έργα Επικοινωνία
Η πανεπιστημιούπολη στο Sharjah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αποτελεί ένα μεγάλο εκπαιδευτικό κέντρο στο οποίο ανταμώνονται πληθώρα διαφορετικών επιρροών. Αυτή η σύγκλιση διαφορετικών στοιχείων είναι ιδιαίτερα προφανής στο Κολλέγιο Τεχνολογίας. Η παραδοσιακή Α��αβική αρχιτεκτονική συναντά τη μοντέρνα λιτή Σκανδιναβική σχεδίαση αγκαλιάζοντάς την σε ένα αραβούργημα με λεπτές γραμμές σε ανοικτόχρωμη απόχρωση. Για την επίπλωση επιλέχθηκε η σειρά Lecture Slimline με ξύλο οξιάς, ελαφρώς τροποποιημένη για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου.

Η επιλογή της σειράς Lecture ήταν στην ουσία μονόδρομος για τη συγκεκριμένη Βιβλιοθήκη, καθώς η ίδια έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε τουλάχιστον 250 έργα στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου, απόδειξη ότι η κομψή και λειτουργική σχεδίαση ξεπερνά τα τοπικά σύνορα.

Οι τρούλοι των κτιρίων του κολλεγίου φαίνονται από μεγάλη απόσταση και διακρίνονται μέσα από τον κιτρινωπό ορίζοντα της ερήμου.

Στο εσωτερικό του κτιρίου και ακριβώς κάτω από τον κυρίως θόλο, τα βιβλιοστάσια έχουν διαταχθεί ακτινωτά γύρω από την νοητή περίμετρο του θόλου.

Η συνύπαρξη των σχεδιαστικά λιτών Σκανδιναβικών επίπλων με την αρχιτεκτονική  Αραβική υπερβολή είναι απόλυτα αρμονική.  


    Φωτογραφία          Παρουσίαση  
© 2007, ANACO | Λεωφ. Βουλιαγμένης 117 & Κρίτωνος 2, Γλυφάδα 166 74 | Tηλ.: 210 9600 915, Fax: 210 9648 128,