Εισαγωγή Προϊόντα Υπηρεσίες Έργα Επικοινωνία
Το νέο κτίριο της Βιβλιοθήκης της Τορτόζα στην Ισπανία δεσπόζει στο κέντρο της ιστορικής παλαιάς πόλης με τα

Ιδιαίτερα παραδοσιακά στενά δρομάκια και τα αναγεννησιακά κτίρια. Κτίστηκε στη θέση ενός παλιού σπιτιού Ανδαλουσιανής αρχιτεκτονικής ίχνη του οποίου διατηρήθηκαν και εκτίθενται στον επισκέπτη μέσω μιας υάλινης κατασκευής στο πάτωμα της κυρίας εισόδου.

Στο εσωτερικό του κτιρίου η παρουσία των τεσσάρων διαφορετικών δομικών υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί (ξυλεία σφεντάμου, κρύσταλλο, τσιμέντο, μέταλλο) είναι ιδιαίτερα έντονη, ενώ το αρχιτεκτονικό τους δέσιμο δημιουργεί στον επισκέπτη μια εντυπωσιακή οπτική αίσθηση. Η χρήση ζενιθικού φωτισμού εξισορροπεί τον περιορισμένο φυσικό φωτισμό εξαιτίας της στενότητας των δρόμων.

Το ισόγειο προσφέρει έναν ανοικτό ελκυστικό χώρο, ενώ ο κάθε ένας από τους δύο ορόφους που φιλοξενούν τις συστοιχίες των βιβλιοστασίων και τα αναγνωστήρια κόβεται απότομα δημιουργώντας ένα μεγάλο κενό που “βλέπει” στο εσωτερικό του κτιρίου. Για να διατηρηθεί η οπτική συνέχεια στην άκρη της τομής αντί της τοιχοποιίας τοποθετήθηκαν διαφανή υάλινα πετάσματα τα οποία βοηθούν στη δημιουργία διακριτών ηχομονωμένων αιθουσών μελέτης που όμως συνενώνονται σε ένα ενιαίο σύνολο.

Για την επίπλωση επιλέχθηκαν τα μεταλλικά βιβλιοστάσια της σειράς
Classic Steel σε χρώμα γραφίτη επενδεδυμένο με καπλαμά σφεντάμου ώστε να εναρμονίζεται πλήρως με τον υπόλοιπο εσωτερικό διάκοσμο.    Φωτογραφία       Παρουσίαση  
© 2007, ANACO | Λεωφ. Βουλιαγμένης 117 & Κρίτωνος 2, Γλυφάδα 166 74 | Tηλ.: 210 9600 915, Fax: 210 9648 128,