Εισαγωγή Προϊόντα Υπηρεσίες Έργα Επικοινωνία
Ανάλαφρα, ανοικτόχρωμα τελειώματα στις ξύλινες επιφάνειες αντιπαραβάλλονται με βαριές μεταλλικές και μαρμάρινες κατασκευές. Η αποτύπωση αυτής ακριβώς της αντίθεσης ήταν και το ζητούμενο για τη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας στον εσωτερικό και περιβάλλοντα χώρο της Βιβλιοθήκης.

Η λύση δόθηκε με την επιλογή του συστήματος Lecture, του οποίου οι απαλές γραμμές με τα καμπύλα τελειώματα συνδυάζονται αριστοτεχνικά με το ύφος του χώρου παρέχοντας ταυτόχρονα πλήρη λειτουργικότητα, υψηλή ποιότητα κατασκευής και σχεδιαστική τελειότητα.

  Το ζητούμενο ήταν η δημιουργία μιας ισχυρής αντίθεσης με τις μαρμάρινες και μεταλλικές κατασκευές που προσδίδουν ένα παγερό ύφος στο κτίριο με παράλληλη ενίσχυση της οπτικής θερμότητας στους χώρους μελέτης.  

Η αρχιτέκτων Tatjana Content που ανέλαβε τη μελέτη της σημαντικότερης ίσως Βιβλιοθήκης των Βρυξελλών εμπνεύστηκε από τη Βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Λουί Παστέρ στο Παρίσι με γνώμονα την εργονομία και τη χρηστικότητα.

 

Ο διάκοσμος και το γενικότερο  περιβάλλον της Βιβλιοθήκης δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για μελέτη και ερευνητική εργασία, παροτρύνοντας τους αναγνώστες να την επισκέπτονται ξανά και ξανά.


    Φωτογραφία          Παρουσίαση  
© 2007, ANACO | Λεωφ. Βουλιαγμένης 117 & Κρίτωνος 2, Γλυφάδα 166 74 | Tηλ.: 210 9600 915, Fax: 210 9648 128,