Εισαγωγή Προϊόντα Υπηρεσίες Έργα Επικοινωνία
Το κτίριο της Ίντρακομ που στεγάζει τη Βιβλιοθήκη του ερευνητικού και εκπαιδευτικού κέντρου «Αthens Information Technology» αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα κτίρια της περιοχής, καλοζυγισμένο στο χώρο με καθαρές αρχιτεκτονικές γραμμές. Πλήρως εναρμονισμένη με την εξωτερική σχεδίαση, η επίπλωση των χώρων έκθεσης περιοδικών και ανάγνωσης ακολουθεί τις ίσιες κοφτές γραμμές των βιβλιοστασίων και εκθετηρίων περιοδικών της σειράς Lecture Softline που επιλέχθηκαν και τα τα οποία αγκαλιάζουν τους περιμετρικούς τοίχους.

 

 

 

Παιχνίδι με τα σχήματα. Καθένα από τα τετράγωνα τραπέζια του αναγνωστηρίου αποτελούνται στην ουσία από 4 μικρότερα τριγωνικά τραπέζια ενωμένα μεταξύ τους. Διάσπαρτα στο χώρο τοποθετήθηκαν άλλα στρογγυλά και ορθογώνια τραπέζια παρέχοντας στους αναγνώστες τη δυνατότητα για μεγαλύτερη απομόνωση.

 

 

 

Παιχνίδι με τα χρώματα. Το απαλό χρώμα της φυσικής οξιάς στους ορθοστάτες των βιβλιοστασίων και στις επιφάνειες εργασίας συναντά και συνδυάζεται αριστοτεχνικά με το μεταλλικό στοιχείο στη σκούρα απόχρωση του γραφίτη το οποίο κάνει αισθητή την παρουσία του στα κεκλιμένα ράφια των εκθετηρίων περιοδικών, στα διάτρητα πόδια των τραπεζιών και στις διάτρητες πλάτες των κινητών θέσεων εργασίας Η/Υ.

 

 

Η επιφάνεια εργασίας του κεντρικού γραφείου υποδοχής καλύπτεται από linoleum σε συγγενή απόχρωση με αυτή της υπόλοιπης κατασκευής.

 

Ο συνδυασμός των φυσικών και των «σκληρών» τεχνητών σ��οιχείων υλοποιήθηκε με επιτυχία και κατέδειξε για μία ακόμα φορά πως η μοντέρνα αρχιτεκτονική μπορεί να δέσει αριστοτεχνικά με την απλή απέριττη σχεδιαστική νότα της επίπλωσης κατά τα πρότυπα των Βορείων Χωρών.


    Φωτογραφία          Παρουσίαση  © 2007, ANACO | Λεωφ. Βουλιαγμένης 117 & Κρίτωνος 2, Γλυφάδα 166 74 | Tηλ.: 210 9600 915, Fax: 210 9648 128,