Εισαγωγή Προϊόντα Υπηρεσίες Έργα Επικοινωνία
Η εντυπωσιακότερη ίσως Βιβλιοθήκη της Φινλανδίας στεγάζεται στο κτίριο ενός παλαιού εργοστασίου. Η μετατροπή αυτού του βιομηχανικού κτιρίου σε ένα πολιτιστικό κέντρο–επιτομή της Σκανδιναβικής αρχιτεκτονικής και σχεδίασης αποτέλεσε μεγάλη σχεδιαστική και κατασκευαστική πρόκληση.

Η επίπλωση της Βιβλιοθήκης βασίστηκε στη σειρά Expose, η οποία σε συνδυασμό με τα δομικά στοιχεία της κτιριακής κατασκευής προσέδωσε στον εσωτερικό διάκοσμο ένα μοναδικό βιομηχανικό στυλ. Η χρήση εξωτερικών φωτιστικών σωμάτων με μεταλλικά πλαίσια που προσαρμόστηκ��ν στο σκελετό κάθε βιβλιοστασίου ολοκλήρωσε το απόλυτα βιομηχανικό design που ήταν και το ζητούμενο της αρχικής σχεδίασης.

Παρατηρώντας το κτίριο εξωτερικά δίνεται η αίσθηση ότι όποιος δημιούργησε αυτή τη βιομηχανική μονάδα πίστευε απόλυτα στη δύναμή της.

Αν και οι βιομηχανικές δραστηριότητες έχουν σταματήσει από καιρό, το κτίριο ορθώνεται εξίσου αγέρωχο και δυναμικό όσο και τότε.

Το κτίριο τώρα στεγάζει μια Βιβλιοθήκη που αποτελεί κέντρο παραγωγής μοντέρνων ιδεών και ερευνητικού έργου προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.


    Φωτογραφία          Παρουσίαση  © 2007, ANACO | Λεωφ. Βουλιαγμένης 117 & Κρίτωνος 2, Γλυφάδα 166 74 | Tηλ.: 210 9600 915, Fax: 210 9648 128,