Εισαγωγή Προϊόντα Υπηρεσίες Έργα Επικοινωνία
Ο εσωτερικός χώρος μιας Φοιτητικής Λέσχης αποτελεί μικρογραφία μιας πόλης, μιας κοινότητας όπου οι άνθρωποι συναντιούνται, συνεργάζονται, επικοινωνούν. Η Φοιτητική Λέσχη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νεοκλασσικό κτίριο της οδού Ιπποκράτους αποτελεί χώρο ιδιαίτερου χαρακτήρα, ευμετάβλητο, κινητικό και απρόβλεπτα δυναμικό. Η μεγάλη πρόκληση της επίπλωσης του χώρου αυτού ήταν να μελετήσουμε με ποιον τρόπο θα παρέμβουμε και ποια αρχιτεκτονικά εργαλεία και προτάσεις θα παραθέσουμε ώστε να συμμετέχουμε και εμείς σε αυτήν τη διεπιστημονική συνεργασία. Η εγκεκριμένη σχεδιαστική πρόταση με εφόδια τις σειρές Artica και Softline αποτέλεσε τη γέφυρα επικοινωνίας και παρέμβασης.


Από το πρώτο κιόλας στάδιο της σχεδίασης ήταν ξεκάθαρο ότι η νέα επίπλωση έπρεπε να είναι μοντέρνα, υψηλής ποιότητας και συγχρόνως χρηστική. Μια αίθουσα μελέτης, εργασίας και δημιουργίας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι άχρωμη και καταθλιπτική.

Το ζητούμενο ήταν εξ αρχής αφενός η λειτουργικότητα του χώρου και αφετέρου η δημιουργία μιας ατμόσφαιρας ιδανικής για μελέτη. Το φυσικό ανοιχτόχρωμο ξύλο προσδίδει ζεστασιά και οικειότητα στο χώρο ενώ ο συνδυασμός του με σκληρά ατσάλινα στοιχεία αποτελεί ερέθισμα έμπνευσης και δημιουργικότητας.

 

Αντιθέσεις ανάμεσα στην κλασσική και σύγχρονη φόρμα με κοινό στοιχείο τις χρωματικές αποχρώσεις των ξύλινων επιφανειών των τραπεζιών και των ατομικών σταθμών εργασίας.

Στην ψηλοτάβανη βαριά αίθουσα με τα τεράστια παράθυρα, οι καθαρές ίσιες γραμμές των επίπων με τις διάτρητες μεταλλικές λεπτομέρειες και τα καμπύλα τελειώματα δημιουργούν ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα με άψογη λειτουργικότητα.

 

Οι επισκέπτες συμφωνούν ότι η νέα σχεδιαστική άποψη όπως υλοποιήθηκε στην πράξη δημιούργησε ένα ιδιαίτερο στυλιστικό και πλήρως ισορροπημένο αποτέλεσμα. Το νεοκλασικό ύφος του κτιρίου αποπνέει το κύρος και την παράδοση του μεγαλύτερου και αρχαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας, ενώ η επίπλωση πραγματοποιεί μια στροφή προς το μέλλον με τη νέα γενιά επιστημόνων να γαλουχούνται για την προαγωγή νέων σύγχρονων ιδεών.

 


    Φωτογραφία          Παρουσίαση  © 2007, ANACO | Λεωφ. Βουλιαγμένης 117 & Κρίτωνος 2, Γλυφάδα 166 74 | Tηλ.: 210 9600 915, Fax: 210 9648 128,