Εισαγωγή Προϊόντα Υπηρεσίες Έργα Επικοινωνία

Ο χώρος της Βιβλιοθήκης καταλαμβάνει δύο επίπεδα. Το άνω επίπεδο με μέρος των τραπεζοκαθισμάτων του αναγνωστηρίου σχηματίζει έναν περιμετρικό εξώστη και βλέπει αφ’ υψηλού στο κάτω επίπεδο όπου έχει τοποθετήθηκε ο κ��ριος όγκος των Βιβλιοστασίων και των εκθετηρίων τύπου Lecture-Softline
 
πλημμυρίζοντας κυριολεκτικά την αίθουσα.

Ο αρμονικός συνδυασμός του υπόλευκου μετάλλου με την ανοιχτόχρωμη οξιά των βιβλιοστασίων αντικατοπτρίζει τη μετάβαση ενός παραδοσιακού πανεπιστημιακού ιδρύματος στη νέα εποχή αφενός με την ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου και τη δόμηση νέου και αφετέρου με τη δημιουργία καινούργιων πρωτοποριακών τμημάτων και την παροχή σπουδών σε εξειδικευμένους τεχνολογικούς τομείς.


Το σύνολο της επίπλωσης που χρησιμοποιείται για τη φύλαξη και έκθεση του έντυπου υλικού συνδυάζει για τους ορθοστάτες την  ξυλεία οξιάς στη γλυκιά φυσική της απόχρωση με τα μεταλλικά ράφια σε υπόλευκο χρώμα. Στο γραφείο δανεισμού, οι επιφάνειες έχουν επιστρωθεί με linoleum σε απόχρωση γραφίτη.

 

Σε όλα τα βιβλιοστάσια κατά μήκος του κεντρικού διαδρόμου πρόσβασης στη Βιβλιοθήκη, οι τελικοί συμβατικοί ορθοστάτες έχουν αντικατασταθεί με το σύστημα Softline Slatwall  επιτρέποντας την έκθεση-προβολή νέου υλικού σε επιλεγμένες θέσεις.

 

Η γραμμική μονοτονία των συστοιχιών των εκθετηρίων σπάει με την προσθήκη γωνιακών ραφιών αφενός επιτρέποντας το παιχνίδι με τα σχήματα και αφετέρου συντελώντας στη δημιουργία οπτικών χωροταξικών ορίων.

 

 

 

Για την εξυπηρέτηση των αναγκών των αναγνωστών για πρόσβαση στο διαδίκτυο, εγκαταστάθηκαν σε επιλεγμένα σημεία προσωπικοί σταθμοί εργασίας Artica.    Φωτογραφία          Παρουσίαση  
© 2007, ANACO | Λεωφ. Βουλιαγμένης 117 & Κρίτωνος 2, Γλυφάδα 166 74 | Tηλ.: 210 9600 915, Fax: 210 9648 128,