Εισαγωγή Προϊόντα Υπηρεσίες Έργα Επικοινωνία
Το έργο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αφορούσε αφενός στην εσωτερική διαμόρφωση του κτιρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στο κέντρο της Πανεπιστημιούπολης και αφετέρου στη ανάπτυξη συστημάτων κινητών βιβλιοστασίων στο υπόγειο και ισόγειο του κτιρίου της πρώην Βιβλιοθήκης της Ιατρικής Σχολής για τη φύλαξη υλικού περιορισμένης ζήτησης (παλαιοί τόμους περιοδικών και βιβλίων). Για την επιτυχή ολοκλήρωσή του απαιτήθηκε ιδιαίτερος σχεδιασμός, άψογα συντονισμένη διακίνηση (logistics) και 7.800 εργατοώρες.

Το κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης αποτελείται από έξι ορόφους διατεταγμένους σε δύο πτέρυγες με συνολική έκταση 17.400τ.μ.. Στα 14.500τ.μ. που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της Βιβλιοθήκης δημιουργήθηκαν 504 θέσεις ανάγνωσης διεσπαρμένες σε επτά επίπεδα (από το ισόγειο μέχρι και τον έκτο όροφο), ενώ παράλληλα έχουν δημιουργηθεί 31 θέσεις εργασίας για την ενσύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η Βιβλιοθήκη ως τόπος σύμβολο καταγράφει την εμπειρία, τη γνώση και τη  συλλογική συνείδηση. Ταυτόχρονα οφείλει να αντιπαρατίθεται στην διαδικτυακή αποξένωση αντανακλώντας την βαθύτερη ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία. Οι ενιαίοι χώροι που δημιουργήθηκαν εκφράζουν αυτήν ακριβώς την ανάγκη και χρησιμοποιούνται για να στεγάσουν τα βιβλιοστάσια, τα αναγνωστήρια και τα εκθετήρια των περιοδικών. Συστοιχίες βιβλιοστασίων τύπου Softline
και
Basics με έντονα μεταλλικά στοιχεία ομαδοποιούνται ρυθμικά κατά μήκος των ορόφων και από τις δύο μεριές του εξώστη. Η απαλή ανοιχτόχρωμη απόχρωση του ξύλου οξιάς στα αναγνωστήρια, στις τράπεζες συνεδριάσεων και στα γραφεία δανεισμού συνδυάζεται με αυτή του δαπέ-δου, ενώ τα σκούρα μεταλλικά τελειώματα των επίπλων δένουν αριστοτεχνικά με τα προστατευτικά μεταλλικά κιγκλιδώματα κατά μήκος της κάθε αίθουσας.

    Φωτογραφία          Παρουσίαση  
© 2007, ANACO | Λεωφ. Βουλιαγμένης 117 & Κρίτωνος 2, Γλυφάδα 166 74 | Tηλ.: 210 9600 915, Fax: 210 9648 128,