Εισαγωγή Προϊόντα Υπηρεσίες Έργα Επικοινωνία
Η αλληλεπίδραση ανάμεσα στο παλαιό και στο νέο, στο κλασσικό και το μοντέρνο είναι εντυπωσιακή στο κτίριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της πόλης Ringe στη Δανία. Το προπολεμικό κτίριο του παλαιού Δημαρχείου αναπαλαιώθηκε με την προσθήκη μιας σύγχρονης κατασκευής υπερμοντέρνου ύφους. Εσωτερικά, η συνένωση του κλασσικού περιβάλλοντος με τη μοντέρνα προσθήκη και της παραδοσιακής λειτουργίας της Βιβλιοθήκης με τις ψηφιακές υπηρεσίες αποτέλεσε αρχιτεκτονική και κατασκευαστική πρόκληση. Η υλοποίηση του έργου αποδείχτηκε ιδιαίτερα επίπονη, αλλά το αποτέλεσμα δικαίωσε τις αρχικές επιλογές.

Στο εσωτερικό του κτιριακού συμπλέγματος, κύριο χαρακτηριστικό της κατασκευής αποτελεί ο μεγάλος αριθμός των αιθουσών που είναι διάσπαρτες σε διαφορετικά επίπεδα και συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες, σκάλες και ανελκυστήρες. Παρά την πολυπλοκότητά του, ο χώρος όχι μόνο δεν υπολείπεται συνοχής αλλά λειτουργεί σαν ενιαίο και αναπόσπαστο σύνολο. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει το σύστημα βιβλιοστασίων Index που έχει εγκατασταθεί σε όλους τους χώρους της Βιβλιοθήκης δημιουργώντας οπτική και εργονομική συνέχεια.

Μινιμαλιστικά έπιπλα σε αυστηρό ύφος με βιβλιοστάσια από ατσάλι της σειράς Index με τα χαρακτηριστικά τελικά πάνελ σε σκούρα γκρί απόχρωση.
Οι πολύχρωμες ράχες των βιβλίων πάνω στα ράφια αντιτίθενται στους ουδέτερους χρωματισμούς των βιβλιοστασίων σε ένα παιχνίδι με το φυσικό φως και τον ειδικό περιμετρικό φωτισμό. ην επίπλωση συμπληρώνουν πολύχρωμα καθίσματα αναγνωστηρίων, για τα οποία επιλέχθηκε η τύπου club καρέκλα «Sunday» του σχεδιαστή Love Arben.


    Φωτογραφία          Παρουσίαση  © 2007, ANACO | Λεωφ. Βουλιαγμένης 117 & Κρίτωνος 2, Γλυφάδα 166 74 | Tηλ.: 210 9600 915, Fax: 210 9648 128,