Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com Drop Down Menu
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ,
ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ
 
Πρόσθετη Πληροφόρηση

Αντικλεπτική προστασία εκθεμάτων & ασφάλεια προθηκών μέσω R.F.I.D. τεχνολογίας  Μάθετε περισσότερα...


   
   
   
 
Ο σκελετός
Ο σκελετός κατασκευάζεται από μορφοποιημένα πλαίσια αλουμίνιου ή ατσαλιού κατάλληλης διατομής σταθερά συγκολλημένα μεταξύ τους. Για την αποτροπή της μετακίνησης των προθηκών με μικρότερο όγκο προβλέπεται η μόνιμη πάκτωσή τους στο δάπεδο ενώ για την ενίσχυση της ακαμψίας των ογκωδέστερων κατασκευών ο σκελετός τους δομείται από οικοδομικό ατσάλι συγκολλημένο σε ορθογώνια πλαίσια.

Λοιπά δομικά στοιχεία & Περβάζια
Το σύνολο των λοιπών δομικών στοιχείων προσαρμόζονται ασφαλώς επί των κεντρικών μεταλλικών πλαισίων. Για την περαιτέρω ενίσχυση οι υαλοπίνακες δύναται να πλαισιωθούν περιμετρικά με ατσάλινο κανάλι και τα κάθετα ξύλινα πλευρικά στοιχεία να αντικατασταθούν με μεταλλικά.

Διαθλαστές
Τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τη διάχυση του φωτός από τις φωτεινές πηγές στην οροφή της προθήκης δεν νοείται να αποτελούν το ασθενές σημείο της κατασκευής. Κατ΄ επιλογή οι διαθλαστές δύναται να κατασκευαστούν από ατσάλι ή γυαλί με προδιαγραφές ασφάλειας όμοιες με αυτές των λοιπών δομικών στοιχείων της προθήκης.

Κλειδαριές
Όπου η σχεδίαση το επιτρέπει, συνίσταται ανεπιφύλακτα η χρήση των κλειδαριών της Abloy™ και των μηχανισμών ασφάλειας διπλής δράσης. Βήμα-1: Ο μηχανισμός κλειδώματος στο εσωτερικό τμήμα της προθήκης ασφαλίζει αεροστεγώς, με μηχανικό τρόπο, την κάθε θύρα, Βήμα-2: Τοποθετείται εξωτερική φραγή ώστε να παρεμποδιστεί η πρόσβαση  στον εσωτερικό μηχανισμό μηχανικού κλειδώματος. Έτσι διευκολύνεται εξαλείφονται πιθανές δυσλειτουργίες καθώς αποφεύγεται η εξάσκηση πίεσης στο κεντρικό σύστημα κλειδώματος.

Συναγερμός
Οι αισθητήρες που προσαρμόζονται περιλαμβάνουν μαγνητικές επαφές επί των θυρών πρόσβασης, παθητικούς ελεγκτές κίνησης, δόνησης και θραύσης υαλοπίνακα. Μπορεί να συνιστούν μια μεμονωμένη εγκατάσταση ή να ολοκληρώνονται κεντρικά σε ένα έξυπνο σύστημα ασφάλειας μέσω ενσύρματης διασύνδεσης ή ασύρματης ζεύξης.

Υαλοπίνακες ως δομικά στοιχεία
Αποφεύγεται η χρήση των τυπικών σειρών υαλοπινάκων καθώς σπάνε  εύκολα με πιθανότητα να τραυματίσουν τους παρευρισκομένους. Το υψηλής ανθεκτικότητας ψημένο γυαλί αποφεύγεται επίσης λόγω α) των αδύναμων άκρων του και β) της πιθανότητας για ξαφνική αποδόμηση του με καταστροφικά αποτελέσματα για έκθεμα και παρευρισκόμενους.

         
 Ολοκληρωμένες Λύσεις    Πολύτιμες Συμβουλές   Ειδικευμένες Κατασκευές
Όλα αυτά τα χρόνια συνεργαστήκαμε με επιτυχία με ορισμένους από τους πιο καταξιωμένους διεθνώς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές μουσείων. Χρησιμοποιούμε τη συσσωρευμένη εμπειρία μας για να σας βοηθήσουμε να εμπλουτίσετε και να   ραφινάρετε τις ιδέες σας. Οι καινοτόμες σχεδιαστικές προτάσεις μας και η ...
περισσότερα...
  Η βασικότερη παράμετρος του σχεδιασμού μιας προθήκης είναι το  ίδιο το έκθεμα  που θα φιλοξενηθεί εντός αυτής. Το μέγεθός του, η αξία του, το πώς θα τοποθετηθεί, το αν είναι επίπεδο ή τρισδιάστατο, αλλά και το αν θα εκτεθεί από τη μία μόνο όψη του ή περιμετρικά, είναι όλα θέματα τα οποία χρίζουν εξέτασης. Έτσι καταλήγει ...
περισσότερα...
  Πολλές φορές ο εσωτερικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του εκθεσιακού χώρου απαιτεί την ενσωμάτωση των μουσειακών κατασκευών εντός της υφιστάμενης κτιριακής δομής.  Μπορεί να έχετε μια ένα αρχιτεκτονικό όραμα το οποίο να καλεί για προθήκες μοναδικού σχεδιασμού ή κατασκευές από εξεζητημένα υλικά. Μπορεί ...
περισσότερα...

© 2007, ANACO | Λεωφ. Βουλιαγμένης 117 & Κρίτωνος 2, Γλυφάδα 166 74 | Tηλ.: 210 9600 915, Fax: 210 9648 128, museums@anaco.gr