Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com Drop Down Menu
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ
ΒΙΒΛΙΑ,  ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ,  ΨΗΦΙΑΚΑ  ΒΙΒΛΙΑ  &  ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΕΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,
ΓΝΩΣΙΑΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ & ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
 
Πρόσθετη Πληροφόρηση
 
 
 
 
 
 
Το 1995, η ANACO δραστηριοποιείται για πρώτη φορά στον τομέα των εκδόσεων με τις εκδόσεις Άδωνις, εταιρία η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε εκδόσεις ANACO. To βασικό αντικείμενο είναι η έκδοση προσεκτικά επιλεγμένων παιδικών κυρίως τίτλων (βιβλίων) που σχετίζονται με την οικολογία, το περιβάλλον και την προστασία αυτού. Έκτοτε, η εταιρία τηρεί, για τις εκδοτικές της δραστηριότητες, μια αυστηρή πολιτική άρρηκτα συνδεδεμένη με τους συνεργαζόμενους οργανισμούς, όπως το WWF Ελλάς, Panda Club, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και το Κέντρο Γαία.

Τ
ο 1999, κυρίως λόγω της πολυετούς ενασχόλησης της εταιρίας με τις Δημόσιες Προμήθειες που απαιτούσαν και απαιτούν ειδικές διαδικασίες και ενέργειες σε συγκεκριμένες προθεσμίες, αποφασίστηκε η δημιουργία του Τμήματος Επιστημονικών Εκδόσεων. Έτσι, η ANACO Scientific Publications αποτέλεσε την επιχειρηματική μονάδα της εταιρίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των Επιστημονικών εκδόσεων προσφέροντας εξειδικευμένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες προμήθειας έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού σε πλήθος Βιβλιοθηκών, τόσο Ακαδημαϊκών όσο και Ιατρικών, Ερευνητικών, καθώς και Επιστημονικών Βιβλιοθηκών, Δημοτικές, Δημόσιες αλλά και Ιδιωτικές.

Στροφή προς τα e-books και e-periodicals.

Η πάροδος του χρόνου, η γενικευμένη χρήση του διαδικτύου ως μέ��ο ενημέρωσης αλλά και η αυξανόμενη οικολογική τάση για περιορισμό της χρήσης του χαρτιού σηματοδότησε την έναρξη της διακίνησης των έντυπων εκδόσεων και σε ψηφιακή μορφή. Τα ηλεκτρονικά περιοδικά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του διαδικτύου αλλά και των τοπικών δικτύων, παρέχουν στους αναγνώστες ένα νέο τρόπο προσέγγισης με κύρια χαρακτηριστικά την ταχύτατη και εξειδικευμένη αναζήτηση του υλικού. Ακολουθώντας αυτές τις εξελίξεις, από το 2003 και μετέπειτα δραστηριοποιηθήκαμε και στον τομέα της προώθησης των ηλεκτρονικών εκδόσεων ως αντιπρόσωποι και συνεργάτες για την Ελλάδα των διεθνών εκδοτικών οίκων Elsevier, Oxford University Press, Idea Group Inc., Electronic Resources, Nature, ABC CLIO καθώς και άλλων και ως αποκλειστικοί αντιπρόσωποι για την Ελλάδα των Elsevier συνδρομητικών προϊόντων MDConsult και FIRSTConsult.

Η στροφή προς τη διαχείριση των ηλεκτρονικών περιοδικών μάς ανάγκασε να τροποποιήσουμε τα επιχειρηματικά μας σχέδια και να αναπτύξουμε αξιόλογες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για τη χρήση και τη βέλτιστη διαχείρισή τους. Οι εν λόγω υπηρεσίες αφορούν σε κάθετο επίπεδο την πληροφόρηση για τα περιοδικά, τα άρθρα και τους συγγραφείς στις πλατφόρμες Springer Link, Elsevier ScienceDirect, Elsevier MDConsult, Ingenta Connect κ.λπ., αλλά και σε οριζόντιο επίπεδο, παρέχοντας δυνατότητες υπερ-σύνδεσης άρθρων (hyper-linking) από διαφορετικούς εκδότες κατά το πρότυπο διαχείρισης DOI (Digital Object Identifier), όπως η Crossref, μια κοινοπραξία 81 εκδοτών, η οποία εκτός των άλλων διαχειρίζεται και διασυνδέει περίπου 5 εκατομμύρια επιστημονικά άρθρα μέσω των βιβλιογραφικών αναφορών τους.  Επιπρόσθετες επενδύσεις έλαβαν χώρα με σκοπό την ανάπτυξη υπηρεσιών πληροφόρησης για τις Βιβλιοθήκες και τους χρήστες τους, όπως η παροχή πληροφοριών για την κατάσταση των συνδρομών τους, η δυνατότητα πρόσβασης στο πλήρες κείμενο άρθρων και η διατήρηση αρχείου παρακαταθήκης για ηλεκτρονικές συνδρομές.


Οι πελάτες μας αποτελούνται από μεγάλες και μικρές εταιρίες, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, ινστιτούτα και Βιβλιοθήκες που έχουν όλοι ένα κοινό χαρακτηριστικό: απαιτούν Γνώση, Υποστήριξη και Αποτελεσματικότητα. Αυτή ακριβώς η πελατειακή μας βάση αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την συνεχή μας εξέλιξη, καθώς παρέχει πολύτιμη πληροφόρηση ώστε να κατανοούμε τις νέες ανάγκες όποτε αυτές παρουσιάζονται, να προτείνουμε και να εφαρμόζουμε αποτελεσματικές λύσεις, οι οποίες εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο, για το σύνολο των διαδικασιών αναζήτησης παραγγελίας και παράδοσης βιβλίων, συνδρομών περιοδικών (έντυπων & ηλεκτρονικών), συνδρομών βάσεων δεδομένων, μουσικών εκδόσεων, CD και
DVD.

© 2012, ANACO | Λεωφ. Βουλιαγμένης 117 & Κρίτωνος 2, Γλυφάδα 166 74 | Tηλ.: 210 9600 915, Fax: 210 9648 128